Ara fa un any, l’Associació les Cuines de la
Vall de Camprodon, liderada per Eva Martínez, va obtenir una de les beques Educar
menjant atorgada per la Fundació Jaume Casademont de Girona amb el projecte
Ens mengem la Vall, que tenia com a objectiu apropar el món de pagès a
l’escola, treballant els productes locals més emblemàtics que són el poltre i
les trumfes. Durant el curs 2011-2012 hi han participat alumnes, mestres,
personal de menjador, mares i pares de l’escola Doctor Robert de Camprodon. A
tall de cloenda, n’han presentat els materials pedagògics confeccionats i
lliurats a l’escola per al seu ús i que deixen constància de la feina feta.
En l’acte de presentació del projecte, la
directora del centre, Rosa Gibert, va parlar de compromís amb l’entorn, sense
el qual l’escola no és res, assenyalant que estimar el territori significa
estimar les persones que hi viuen. Va subratllar la qualitat de projectes com
aquest, contraposant-lo a aquells projectes que neixen i moren com bolets,
bafarades que es dilueixen i que són diners malgastats. I va reivindicar sense embuts l’escola verda,
però no pas la del nen “farigoleta” sinó la que obre les portes a la pagesia
moderna, impulsa idees d’obertura i es vincula a projectes dels que ajuden a
teixir una xarxa espessa.
I com qui no diu res, reblant el clau i
plantant cara a les retallades, va fer una crida a seguir recollint i creant projectes encara
que els diners s’hagin acabat. Paraules de mestra.
(publicat a El 9 Nou)
No hay comentarios:
Publicar un comentario