L'anunci del tancament
de Casa Sendra, el llegendari elaborador de llonganisses de Vic, després de
perdre el llarg litigi que mantenia amb la Generalitat, ens mou a unes
reflexions que fem públiques I obrim a tothom qui les vulgui compartir.
1) La llonganissa que
elaborava Pau Arboix, amb les marques Casa Sendra I gaudeixen d'un prestigi I
d'una història que avalen.
2) Les llonganisses de
Casa Sendra reuneixen tots els requisits d’autenticitat I qualitat I són, en
opinió de prescriptors gastronòmics I de consumidors, un producte
d’excel·lència.
3) Així mateix, la
llonganissa de Casa Sendra és, de ple dret, un producte local I del patrimoni
culinari de Vic.
4) La ubicació de la
fàbrica I de l'assecador en ple centre de Vic, li afegien uns atractius dignes
de ser preservats.
5) La pròpia llonganissa
I l'espai on es produïa li confereixen caràcter de recurs turístic a tenir en
compte.
Per tot plegat, pensem
que des de les administracions públiques s' haurien hagut d'esmerçar tots els
esforços per evitar aquesta trista I lamentable desaparició I la pèrdua
irreparable que suposa per la gastronomia, els productes locals, la xarcuteria
I el turisme de Catalunya.
Instem als poders
públics a intentar salvar la llonganissa de Vic elaborada des de fa més d'un
segle sota les marques esmentades.
Si vols adherir-te al
manifest, envia un correu
amb el teu nom, professió i DNI a salvemllonganissa@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario