7.12.08

Va de (més) pa

Dues darreres troballes amplien la migrada oferta de pans d'alta qualitat. A Sevilla, Fidel Pernía, del forn Bambini. Un forner tenaç al cor del barri vell de la capital andalusa. Pans de farines selectes, algunes de blats ecològics, llevat mare propi, sense additius químics i una simfonia de sabors que fan del seus pans una autèntica llaminadura: dàtils, orellanes, pinyons....Pans deliciosos, que torrats guanyen, i amb formatge excel·leixen, i que es conserven llargament. Viatge sense problemes en bosses de paper. Qué delicia de panes Fidel!
L'altre ve de l'Empordà, el Baix, l'Empordanet de Pla, de Sant Feliu de Guíxols. El fan en Ramon i l'Antígona i s'anomenen Pa i figues. Elaboració artesana, blats antics, espelta, xeixa i forment, provinents d'agricultura ecològica, fermentació natural de la massa amb llevat mare, i cocció en forn de llenya. Un pa "que nodreix", afirmen. Un pa que atipa amb molt de gust, sucat amb oli o untant amb mantega i melmelada. El trobareu cada dissabte als mercats de Món Empordà.

No hay comentarios: