13.9.09

Clafutís de figues


(Dificultat: mitjana Temps: 45’)

Ingredients

500 g de figues de Coll de Dama
6 ous
100 g de sucre
95 g de farina
12,5 cl de crema fresca
Mantega
Un pessic de sal
Sucre glas

Preparació

  1. Peleu les figues i talleu-les per la meitat.
  2. Escalfeu el forn a 205ºC. Unteu amb mantega un motlle rodó.
  3. Bateu els ous i el sucre. Incorporeu-hi la farina, la crema de llet i un pessic de sal.
  4. Col·loqueu les figues en el motlle i aboqueu-hi la pasta damunt les figues.
  5. Enforneu a mitja altura uns 25 minuts.
  6. Deixeu refredar una mica i espolseu-hi el sucre glas pel damunt.

Trucs i consells

Quan s’acabin les figues podeu utilitzar peres.
Deixeu les figues una estona marinant en anís o en licor de figues.
Podeu menjar el pastís fred, però tebi és una autèntica delícia.
Beveu un gotet de garnatxa dolça per acompanyar.

No hay comentarios: