6.2.11

El tres temes del fòrum. Gastronomia sostenible (1)

Quan l'any 2007 vam decidir apostar per la Gastronomia sostenible, molts no ho entenien. Avançat per uns, fora de lloc per altres. Quatre anys després, paradoxalment, tothom en parla. Declinada en diverses variables (km 0, proximitat, producte local, etc.), l'expressió ha fet forat, forma part del llenguatge periodístic, els analistes en fan tema i cada dia més cuiners s'ho prenen seriosament. No preteníem altra cosa, contribuir a la reflexió i al debat, reconèixer el paper d'un sector emergent de la pagesia, crear una plataforma que vinculés cuiners i pagesos i posar en escena aquells que representen models de compromís i excel·lència.
El Fòrum 2011 exhibeix un programa farcit d'actuacions i propostes que abunden en el tema. El diumenge 20, en parlaran els Cuiners de l'An i hi haurà un taller de Pesca responsabl. El dilluns 21, Alexandre Bourdas i Michel Bachès; Tast de vins de varietats retrobades amb César Cànovas, Gerard Jané, el col·lectiu 10 sentits i Mariona Parals; a part, lliurament de plaques km 0 als restaurants acreditats i trobada de cuiners de Terra madre, de slow Food. El dimarts, 22, Jordi Garrido (Portal Fosc), Artur Martínez (Capritx), Àlvaro Garrido (Mina) i José Uranga (Portal de Descalzos); Angel León A Poniente) i Luís Contreras, i José Antonio Campoviejo (El Corral del Indiano); Tast de vins i formatges de Lanzarote;in Fòrumvi dedicat als Vins Naturals, sessió de Pitu Roca i sessió de Pinnoteau i Morel, els mestres. El dimecres, 23, Rodrigo de la calle i Santiago Orts. I el Diàleg, amb Bet Font, Helen Groome, Gustavo Duch i Fermí Puig.
Tot un menú degustació de gastronomia sostenible.

2 comentarios:

el pingue dijo...

Espero este año arraséis.
Suerte!
Roberto

Pep Palau dijo...

Gracias, Roberto. Te iremos contando todo puntualmente. ¡Felicidades y a disfrutar lo que te viene!