Sota el títol “Patrimonis alimentaris i destins turístics: pació o raó?” acaben de tenir lloc a Lió unes jornades de reflexió i debat en el marc dels Entretiens Jacques Cartier. Impecable l’organització, tant des del punt de vista funcional com en el desenvolupament del temari previst. El Col•loqui ha estat dividit en Quatre grans blocs: “Com pensar els patrimonis alimentaris”, “Quines patrimonialitzacions per a les cultures alimentàries ? », “Patrimonis alimentaris: aplicacions turístiques i dinàmiques”, i “Patrimonis alimentaris, objectius turístics i polítiques culturals”.
La responsabbilitat científica de la trobada anava a càrrec de Júlia Csergo (Universitat de Lió) i Jean-Pierre Lemasson (Universitat de Montreal). Entre els animadors dels debats els bons amics Eric Roux i Bénedict Beaugé. Entre els ponents, especialistas i experts que han parlat d’experiències als USA, Québec, Brasil, Mèxic, Togo, Rússia, Polònia i França mateix. I en el marc d’una taula rodona, el Fòrum Gastronòmic com a model d’esdeveniment i de dinamitzador turístic del territori. Just pel que lluitem. Ha estat un plaer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario