Amanida de col, carbassa i quinoa, amb olivada
Temps preparació: 25’ temps cocció: 30’ temps servei: 5’
dificultat: baixa
Ingredients
250 g de quinoa
100 g de carbassa
4 fulles de col de pell de galàpeg
1 tassa d’olives negres
2 c.s. de tàperes
2 grans d’all
Orenga
Oli verge d’oliva
Preparació
1. Bulliu la quinoa durant 10’, guaitant que els grans siguin ben oberts. Escorreu-la i passeu-la per aigua freda.
2. Mentre teniu la quinoa al foc, netegeu i prepareu les verdures.
3. Coeu col i carbassa al vapor, que quedin senceres. Passeu-les per aigua freda i talleu la carbassa a daus i la col a tires.
4. Prepareu l’olivada. Si disposeu de thermomix, poseu-los junts i amb 3 ò 4 minuts teniu la salsa apunt. Si no, feu servir el túrmix i coleu la salsa.
5. Barregeu tots els ingredients en un bol i serviu amb l’olivada al costat.
Trucs
* Podeu afegir-hi pastanaga.
* Es pot canviar la col verda per col lombarda.
* L’olivada també pot ser amb olives verdes.
* Si no us agrada la fortor de l’all, escaliveu-lo o doneu-li un bull.
* Preneu-hi un vi negre jove, d’acidesa i fruitositat marcades.
(recepta per al Tàpias Variades, Catalunya Ràdio)
2 comentarios:
Una proposta molt bona. Personalment m'encanta fer servir la quinoa per a amanides, la trobo un intermig (atenció que igual dic una burrada) entre l'amanida d'arròs i les de cus-cus tipus tabulé.
En tot cas, vaig llegir fa un temps que la quinoa convé rentar-la molt bé en cru per a retirar no-se-quina substància i fer-la més digestiva. La rento bé fins que l'aigua surt transparent. :)
Ara tinc gana, ves per on...
La quinoa cal rentar-la, sobretot per treure'n granets de sorra que de vegades hi ha. Serveix, com bé dius, d'excel·lent substitut d'arròs o tabulés per amanides; cou bé i ràpid.
Publicar un comentario