Casademont és una marca molt coneguda en l’àmbit de la
indústria dels embotits que, ara fa 10 anys, va crear una Fundació que té per
objectiu el foment d’activitats culturals i educatives a les comarques gironines.
Disposa d’una prestigiosa Butaca que ha acollit els caps més brillants de les
ciències, les lletres i els oficis i atorga amb periodicitat anual diferents
tipus de beques que fomenten l’educació i la recerca. Les que duen per nom
“Educar Menjant” volen estimular iniciatives dels Països Catalans que promoguin
els valors d’una alimentació saludable en el món educatiu. A les bases es
valora especialment la voluntat de compromís del projecte presentat amb
l’entorn social i geogràfic on s’ha de desenvolupar.
És una excel·lent notícia que una de les quatre beques concedides
(de les 72 presentades) fos per “Ens mengem la Vall” presentat per l’Associació
Cuines de la Vall de Camprodon. S’ho mereixen. El projecte és resultat de
l’estreta col·laboració entre el col·lectiu de restauradors, la Cooperativa
Ramadera de Molló, l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès, l’escola
Dr. Robert de Camprodon i la seva AMPA. La feina conjunta d’uns i altres
contribueix decisivament a l’arrelament del teixit social i econòmic al territori
i a la difusió i coneixement dels productes locals sans i de qualitat.
Iniciatives com aquesta animen la gent a mantenir l’activitat
al territori i ajuden infants i joves a viure en un món, si no més just,
almenys més sa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario