La coca
Ingrediednts per la pasta de pa:
400 g de farina
10 g de llevat
Aigua tèbia i sal
Disposeu la farina formant un volcà, col·loqueu al mig els ingredients i pasteu-los fins a aconseguir una pasta amb una consistència elàstica. Deixeu reposar la massa en un lloc temperat durant fins que llevi.
Altres ingredients:
Oli d’oliva verge
2 albergínies
1 ceba
1 pebrot vermell
4 arengades
El recapte
Mentre la pasta lleva, escaliveu les verdures. Peleu-les i reserveu-les.
Esteneu la pasta amb un corró i unteu-la generosament amb oli dòliva, donant-li la forma que més us agradi o que millor s’adapti a la llauna de coure.
Disposeu-la guaitant que no es trenqui damunt la llauna d’anar al forn.
Escampeu-hi les verdures escalivades.
Acabeu posant-hi al damunt les arengades que haureu vetllat que no siguin més salades del compte.
Noteu: en època de temps fred les albergínies i els pebrots vénen de lluny. Podeu substituir-los per verdures d’hivern: ceba, col del país, col lombarda i espigalls escalivats, el que en diuen un “enciam brut”.
La taula
Aquest plat permet menjar-lo com si fos un plat únic en un d’aquests àpats d’estar per casa. Prepareu una bona amanida d’enciam i escarola al davant i fruita fresca per després.
Prepareu un vi que es pugui refrescar, rosat de trepat o blanc de garnatxa, de grau sostingut i cos prim. En ambient desinvolt no dubteu de passar-lo al porró.
Pep Palau
Recepta per al Tàpies Variades
No hay comentarios:
Publicar un comentario