20.5.08

Escabetx d’anxoves

INGREDIENTS
1 kg d’anxoves fresques (seitó)
4 grans d’all
1 ceba
farigola, sajolida, llorer,
1 c.s. de pebre vermell
1 dl de vinagre de cava
3 dl d’oli d’oliva


PREPARACIÓ
1. Netegeu les anxoves, enfarineu-les i fregiu-les en una paella. Reserveu-les.
2. Sofregiu la ceba i els alls en una cassola.
3. Quan trenquen el color afegiu-hi el pebre vermell, les herbes i el vinagre.
4. Poseu les anxoves a la cassola i apagueu el foc.
5. És important consumir-les un cop l’escabetx fred i havent reposat. Podeu guardar-les-hi tranquil.lament uns dies i anar-les prenent de mica en mica.
6. Poseu-les per fer el vermut amb una copa de cava o damunt una torrada de pa de llesca amb molla espessa per esmorzar o per berenar.

Pep Palau

No hay comentarios: