INGREDIENTS
150 g d’herbes silvestres de primavera (farigola florida, saüc, fonoll, ...)
1 l d’oli verge d’oliva
1 llimona
PREPARACIÓ
1. Trieu únicament les fulles i flors de les herbes, llençant els troncs i rels.
2. Renteu-les, escorreu-les i eixugueu-les bé.
3. Trinxeu les herbes i barregeu-les amb el suc de llimona.
4. Poseu la barreja a macerar en fred amb l’oli d’oliva.
5. Deixeu-la reposar almenys un parell de setmanes. Si us corre pressa, guanyeu temps escalfant la maceració sense que mai arribi a bullir.
6. Coleu-ho i guardeu l’oli aromatitzat en un pot ben tapat.
7. Utilitzeu aquest oli per a amanides, esqueixades, patates o llegums, pasta, i per peixos i carn a la brasa.
Que vagi de gust!
Pep Palau
No hay comentarios:
Publicar un comentario