Recepta per al Tàpias Variades
Ingredients
4 talls de dos dits de cansalada del coll, cuits en el caldo
2 carbassons mitjans
2 patates grans
1 l de caldo (amb os de pernil i braó)
1 manat de ceba tendra
2 alls tendres
Fulles de sàlvia fresca
Oli d’oliva
Sal
Llimona (ratlladura)
Piqueu finalment la ceba i els alls tendres i sofregiu-los amb oli d’oliva en una cassola.
Talleu el carbassó a daus, sense pelar, afegiu-lo a la cassola i salteu-lo. Afegiu-hi caldo fins a cobrir.
Talleu les patates a daus, fregiu-les en una paella fins que siguin rosses i afegiu-les a la cassola. Deixeu que faci xup-xup i apagueu el foc quan ja només hi quedi mig dit de caldo.
Comproveu el punt de sal i aromatitzeu amb fulles picades de sàlvia fresca.
Talleu la cansalada a quadrats grans, escalfeu-los en un cassó amb caldo, escorreu-los i passeu-los per una paella, del costat de la pell fins que quedi cruixent.
Serviu la verdura al plats i afegiu-hi la cansalada.
Trucs i servei
· Si la cansalada és salada, renteu-la abans de coure.
· Podeu aprofitar per bullir cigrons o mongetes amb el caldo i ja teniu una llegum per un altre dia o per barrejar al platillo.
· Podeu aprofitar el caldo i fer de tot plegat un plat únic: tasseta de caldo i platillo.
· També podeu optar per coure la cansalada al forn, a baixa temperatura.
· Si voleu reforçar els aromes d’all i ceba, podeu picar-hi cebollí i all pel damunt abans de servir.
· Beveu-hi un negre prim de cos i ric de flaire que es pugui servir fresc.
(plat inspirat en una recepta de Rodrigo de la Calle, a Gastrobotànica)
No hay comentarios:
Publicar un comentario