22.3.09

Cultivant els sentits a Donosti

He participat a la segona edició dels Diálogos de cocina, organitzada els proppassats dies 16 i 17 de març a Donosti. Felicito Andoni Luís Aduriz per la iniciativa, pel rigor dels continguts, per la talla dels ponents i per la capacitat de convocatòria. Però, sobretot, per l'atreviment, l'audàcia i la solvència mostrats. Els Diálogos són un acte acadèmic, de nivell niversitari, amb la cuina com a inductor. Un rara avis en el món de la cuina a l'abast de pocs. Conferències denses, classes magistrals i debats d'alta intensitat, com a format. Gastronomia en estat pur. Si no fos perquè sabem que Andoni és cuiner i empresari, i hem gaudit de la seva cuina en aquest santuari que és Mugaritz, el definiríem com un intel·lectual de la gastronomia. O potser resulta que és dels pocs que reuneix els tres trets en un de sol. Tot des de la més exquisita humilitat, virtut que només atresoren els savis. Per molts anys, Andoni. 

No hay comentarios: