12.2.09

Falten 12 dies. Va de vi.

Una de les marques de referència del Fòrum és el Fòrumvi. Es tracta d’una aposta temàtica i sectorial de continuïtat endegada des de les primeres edicions del Fòrum. El vi, a la nostra cultura, és part inherent de la cuina. En aquest sentit el fòrum ha estat i serà el punt de trobada de l’enogastronomia, és a dir de la cuina i els vins. I per mostra la inclusió de ple dret dels vins en el programa d’activitats i la presència àmplia i també selectiva de cellers a la Fira. Els nostres tallers han acollit ja en les darreres edicions tastos de tota mena posant sempre el vi a la taula al costat dels millor productes. Enogastronomia en estat pràctic. Enguany, a Girona 2009, innovem en forma i contingut, doncs les sessions del Fòrumvi recolliran una de les tendències en voga a la restauració d’avantguarda, la cuina amb vi, la creació culinària amb el vi com a motor i protagonista. El que anomenem enocuina. Un concepte impulsat i liderat pels mestres de vins i cuina que són els germans Roca. Obrint el Fòrumvi hi haurà en Josep als vins i en Jordi a les postres; en una altra sessió, Rut Cotroneo de parella amb Paco Morales (atenció: es couen novetats en el seu horitzó professional); i els portuguesos Bento Amaral, especialista en Portos i el xef dolç José Avillez. En un altre registre, sempre pensant en la importància dels oficis de sala i bar, tindrem cocteleria d’alta cuina amb el genial Javier de las Muelas, i cafès gormands amb el mestre cafeter gironí Pere Cornellà, un sac de ciència i pedagogia. A mitja tarda –l’hora de les idees plàcides- , sempre el dimarts, el dia del Fòrumvi, un Diàleg únic al plató: Philippe Pacalet, viticultor modèlic de la Borgonya, Joan Ramon Escoda-Sanahuja, pioner en viticultura biodinámica, Marie-Louise Bagnols prestigiosa sommelier, i Fernando Zamora, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, conduïts per l’enòleg i vinòfil Enric Soler; un cartell de luxe. Paral•lelament, a l’Ateneu, Enric Bartra guiarà un tast de vins ecològics catalans, i es presentaran els vins del Centenari Costa Brava, i hi haurà un tast d’orujos de Galícia, i tindrà lloc el Mercat del Vi amb la flor i nata de la viticultura natural i ecològica. Per acabar-ho de rematar: Vidaví. Actuació única, sessió única, concepte únic, mestre i persona única, la peça magistral de Pitu Roca. A la sala de Cambra, vi, música i literatura, l’home vi, el violinista i el DJ. Sessió no apta per a persones de salut emocional delicada.
Una píndola de vitalitat i saber concentrats per als amants i professionals de la vinya i el vi, la barra, la taula i la cuina.

No hay comentarios: