14.2.09

Falten 9 dies. 10 anys més dolç

Els que seguiu el Fòrum des dels inicis coneixeu de sobres les nostres flaques. Una d’elles és l’alta consideració en què sempre hem tingut l’univers dolç de la gastronomia. Cuina de postres i pastisseria han tingut des del 1999 carta de naturalesa al Fòrum Gastronòmic. Han passat pel Fòrum mestres i mites de la pastisseria. Albert Adrià, Jordi Butron, Pierre Hermé, Enric Rovira, Quim Capdevila i, per descomptat, el director, mestre i amic de l’Aula Choovic, l’entranyable Ramon Morató, entre d’altres han vestit de gala dolça, any rere any el programa del congrés.
La importància de la cuina dolça ens va portar en el seu dia a crear una marca pròpia que identifiqués dins del programa totes aquelles sessions de cuina de postres i pastisseria: el fòrumdolç. Sessions de veritable I+D del sector pastisser i de les postres de cuina. En aquest 2009, Rubén Alvàrez, el deixeble que ja és mestre, d’Aula Chocovic, amb el seu 100% xocolata; Tatsuya Iwasaki, japonès d’origen, instal•lat a Itàlia, segon de cuina, primer de postres a Agli Amici, a Udine, practicant una de les cuines dolces més avantguardistes del moment ; mentre de París ve l’immens Philippe Conticini, inquiet i sempre revolucionari en les seves propostes del pur classicisme de base a les creacions més audaces; i per acabar Yann Duytsche (Dolç, Sant Cugat del Vallès) un altre pastisser, trencador, perfeccionista, una demostració d’alta tècnica pastissera. Per últim una proposta englobada dins del Fòrumvi (vegeu en aquest blog “Falten 12 dies”), que podria perfectament formar part de la finestra dolça del Fòrum, la sessió de vins amb postres de Josep i Jordi Roca. Se’m fa la boca aigua només de pensar-hi.

No hay comentarios: