23.3.08

Tatin de peres de Puigcerdà, formatge de Músser, mel i pistatxos

INGREDIENTS (8 a 10 persones)
6 peres de Puigcerdà
1 rull de pasta de full
4 cs de mel de romaní
3 cl d’oli d’oliva verge
200 g de formatge de cabra de Músser en oli
40 g de pistatxos torrats i pelats
Mantega
Sal
Nou moscada

PREPARACIÓ
1. Escalfeu el forn a 180ºC
2. Peleu les peres i retireu-ne cor i granes. Talleu-les a daus d’1 cm.
3. Talleu els formatges a rodelles de ½ cm de gruix.Peleu els pistatxos.
4. Escalfeu en una paella l’oli i la mel a foc suau.
5. Afegiu-hi les peres i la nou moscada, removent fins que agafin color.
6. Folrar el motlle de tarta amb paper de forn untat amb mantega.
aboqueu les peres al motlle, repartint-les amb una espàtula. Tapar amb les rodelles de formatge.
7. Tapeu el conjunt amb la pasta de full, replegant les vores motlle endins.
8. Poseu-lo 20 minuts al forn. Un cop cuit, gireu el motlle sobre una reixxa.
9. Cobriu-la de pistatxos, saleu i serviu tebi.

TRUCS
Podeu fer servir peres “Conférence”.
També queda molt bo amb formatge blau (n’hi ha a Sort/Pallars i Centelles/Osona)
Hi ha qui li agrada un pols de pebre.
Beveu-hi un muscatell fresquet de l’Empordà o una garnatxa blanca de la Terra Alta.

Que vagi de gust!

Pep Palau