4.6.10

Cinisme sense fronteres

Si un vaixell de pesca és atacat davant les costes de Somàlia per un escamot d’homes armats, l’opinió publicada coincideix a definir-ho com a acte de pirateria. I ho és, sens dubte, per més que hi hagi qui hi trobi alguna justificació. En canvi, si una flota de vaixells carregats d’ajut humanitari és atacat en aigües internacionals per soldats d’un exèrcit que disparen a matar i maten, apareixen els matisos i subterfugis i la definició acaba sent tota una altra. I per tant, motivacions a banda, l’acció d’Israel és un acte bèl•lic en terreny neutral. Amb l’agreujant que l’atac ha estat contra gent que duia, a més de solidaritat i ànims, queviures per pal•liar les condicions precàries de vida dels habitants de Gaza, sotmesa a l’aïllament per part d’Israel.
Tot plegat sembla que ens ha colpit un xic més del compte mercès a la presència en la comitiva solidària de dos osonencs, Laura Arau i Manuel Tapial. Probablement, quan vostès llegeixin aquestes ratlles, la parella ja serà de retorn a casa, a Taradell. El seu viatge no haurà assolit l’objectiu material, però n’haurà aconseguit un de no menys important: sacsejar consciències. Perquè fins i tot Pilar Rahola, que professa un amor militant a la causa israeliana, trobi esquerdes en l’atac mortífer als vaixells, l’han d’haver feta molt grossa. La Laura i en Manu per testimonis. Que no sigui en va.

Publicat a El 9 nou

3 comentarios:

El pare dijo...

Pep,
Suposo que en som molts els qui podriem subscriure fil per randa aquestes frases.

Salut!
Manel.

starbase dijo...

Una bona reflexió. Jo també la suscriuría totalment.

I la tragèdia post-tragèdia: declaracions vergonyoses de ambaixadors i alguns polítics Israelians.

Que no entenen que si no canvíen (uns i altres) no acabarà mai aquesta espiral?

Pep Palau dijo...

Efectivament, tens raó.
En aquest senti, no sóc gens partidari de fer cap mena de boicot als productes israelinas, ni alimentaris ni culturals. A qui s'acaba perjudicant sol ser a qui no hi té cap culpa i que potser està més a prop de la pau que de la guerra.