9.4.11

Pollastre amb múrgules

(Aquesta recepta correspon a un plat ofert a la carta de La Rectoria d'Orís l'any 92 i presentada al Suplement amb Pere Tàpias per il•lustrar el programa dedicat a Bolets de Primavera)

Ingredients:
• 1 pollastre de pagès d’uns 2 kg
• 325 gr. de múrgules fresques
• 2 cebes
• 2 pastanagues
• 1 porro
• 30 cl. de vi ranci
• 30 cl. de crema fresca
• 1 ramell d’herbes aromàtiques
• Mantega
• Oli d’oliva verge
• Sal
• Pebre
• Clau d’espècie
• farina

1. Prepareu prèviament un brou d’aus per a obtenir una fina “velouté” amb 2 carcanades, colls i pedrers. 2 cebes, 2 pastanagues, 1 porro, 1 buquet d’herbes (julivert, farigola, llorer, api), 2 claus d’espècie, sal i pebre
2. Coueu al forn, escalfat a 170º, el pollastre sencer, un cop salpebrat uns 10 minuts fins que quedi rossenc.
3. Col•loqueu el pollastre en una “cocota” o cassola de ferro. Poseu-la al foc a mig aire, amb brou a cobrir. Afegiu-hi el vi i deixeu-lo coure sense tapar cap a mitja hora.
4. Talleu les múrgules per la meitat i netegeu-les bé amb un raspallet assegurant-vos que no quedi terra en els foradets. Escalfeu una barreja de mantega i oli i coeu-les durant 6 minuts. Afegiu-les al pollastre i, 15 minuts abans de treure-ho del foc, aboqueu-hi tres cullerades de crema fresca.

Trucs:
• Podeu preparar un “roux” amb farina i mantega per espesseir la salsa.
• Si ho preferiu, poseu-hi vi blanc en comptes de ranci.
• Beveu-hi un pinot noir del país, que també n’hi ha de bons.

Que vagi de gust!

No hay comentarios: