3.5.11

Pastís de xocolata

Ingredients (per a 10-12 persones)

500 g de xocolata negra (70/80% de cacau)
250 g de mantega tallada a daus petits
10 ous de confiança, clares i rovells separats
50 g (1/4 de tassa) de sucre
35 g (1/4 de tassa) de farina
1 pessic de sal

Elaboració

1. Escalfeu el forn a 205º C. Unteu amb mantega el motlle de coure.
2. Trenqueu la xocolata a trossets. Foneu-los en una cassola al bany maria remenant de tant en tant, o al micro-ones.
3. Incorporeu la mantega fora del foc, remenant fins que la pasta tingui una consistència homogènia. Aboqueu la barreja en una terrina.
4. Deixateu les clares a punt de neu ferm en un bol ben gran, afegint-hi un pessic de sal.
5. Barregeu en un altre bol els rovells i el sucre fins que la barreja adquireixi un color groc clar i una consistència escumosa. Incorporeu-hi la farina i barregeu bé, que no hi quedin grumolls.
6. Barregeu els rovells amb la pasta de xocolata. Incorporeu-hi un terç de les clares a punt de neu i barregeu bé. Incorporeu-hi, tot seguit, la resta de clares sense remenar gaire, fins que no quedin traces blanques.
7. Aboqueu la pasta en un motlle untat amb mantega. Coeu al forn durant 15 minuts. Traieu el motlle del forn i tapeu-lo amb un plat o un drap. Deixeu reposar durant 12 minuts a fi d’obtenir un pastís molt esponjós. Serviu-lo a temperatura ambient.


Trucs i beures

• La meva xocolata preferida per a aquest pastís és la Guaranda Orígen Único de Chocovic.
• És important que la resta d’ingredients importants, els ous i la mantega, també siguin de primera qualitat.
• Si sou pocs, dividiu proporcionalment les quantitats dels ingredients, però és un pastís que es guarda bé.
• Podeu omplir petits motlles de magdalenes, per acompanyar esmorzars o cafè.
• Preneu-hi un vi xocolater: un Banyuls o Porto, els clàssics.

2 comentarios:

Arantxa dijo...

Hola Pep!

Si no l'has probat, et recomano que probis de fer el pastís amb les tabletes per postres Lindt Dessert 70% de Cacao. Jo no he probat el que dius però ho tindrén compte per els pròxims pastissos!

Salut!

Pep Palau dijo...

Provaré la de Lindt. Gràcies pel consell.
salut!