23.9.11

Un mercat que dóna gust

Acusem sovint els polítics de falta d’audàcia, de no tenir dallonses a l’hora de prendre decisions, de tant com s’ho rumien, sovint, acaben encallats; per por d’equivocar-se, de no agradar a tothom, de sacsejar interessos o consciències, amaguen el cap sota a l’ala, tiren pilotes fora i deixen pels que vindran les decisions més arriscades. Per la mateixa raó, doncs, que és bo criticar les actituds porugues, és just elogiar les decisions valentes quan hi són.

A Manlleu, aquestes van per parelles i arriben quasi plegades. Una és la construcció del pàrquing sota la Plaça amb la interdicció de circular-hi vehicles inclosa, que li ha costat al darrer ple a l’alcalde el clatellot de tota l’oposició en pes; l’altra és l’edificació del nou mercat municipal. Dos equipaments dels grans.

Fixem-nos en el flamant mercat municipal que s’inaugura oficialment aquest divendres coincidint amb la Festa del porc i la cervesa. És un mercat a l’alçada dels millors. Tant avantguardista com els que s’han remodelat a Barcelona mateix. Pioner a Osona, el Mercat de Manlleu mostra un model a seguir. Obert, lluminós, diàfan, clar, espaiós, confortable i atractiu. Les parades fan goig, la mercaderia llueix. I els comerciants s’esmercen a renovar l’oferta per mor d’estar a l’alçada de les circumstàncies, ser competitius i guanyar-se la vida. I el barri de l’Erm que, pas a pas, va canviant de fesomia, que no és poc.

Publicat a El 9 nou

No hay comentarios: