5.5.12

Autors de cuina fent escola

Aquest 3 de maig va cloure amb un èxit rotund de públic el cicle de sopars de “cuina d’autor” que han tingut lloc els darrers tres dijous a l’Escola d’Hostaleria d’Osona. Els plats dels menús duien la signatura de cuiners de renom; el primer dia va obrir la sèrie la flor i nata d’Osona Cuina i com sempre ho van brodar (l’apunt dolç li va posar el xocolater de Taradell). El segon va ser el torn d’Antonio Sáez, el xef del restaurant Lasarte de Barcelona que llueix dues estrelles a la guia Michelin i forma part de la galàxia d’establiments que dirigeix Martin Berasategui, un dels cuiners més prestigiosos d’Euskadi. El tercer i últim ha estat dirigit per Oriol Rovira, patró d’Els Casals (Sagàs, Berguedà) que lidera a Catalunya una tendència –“pagesos i cuiners”- que s’obre camí al món amb la seva aposta ferma per la utilització de productes de cultiu o criança pròpia i que cuina com els àngels. Els menús els elaboraven i els servien alumnes de l’Escola sota la batuta dels propis professors. Una activitat de gran calat formatiu i una experiència, de ben segur, inoblidable.

La iniciativa, en moments d’immobilisme i abatiment col•lectiu com els actuals, és de les que il•lusionen i encoratgen. És fruit d’una encertada orientació pedagògica, oberta i participativa, implantada pacientment i laboriosa per l’equip directiu de l’Escola, amb Dolors Casas al capdavant i Isabel Casalí fent-li costat. Llàstima que el model de gestió estigui llastrat per una fundació antiquada i feixuga carregada de servituds estèrils.

Publicat a El 9 nou

1 comentario:

starbase dijo...

Gran nivell, jo personalment només he tastat els plats del xef Oriol Rovira i em trec el barret per el nivell de la cuina i el model integral que tenen amb La Malla. Fantàstic.

Quantes iniciatives bones que es deuen fer a les diferents comarques i que ens perdem en el brogit de la capital :(