28.9.12

Hostalric inaugura la casa de la gastronomia


Les inauguracions, en aquests temps d'austeritat, van escasses. Les vaques magres, que també han arribat a la cuina, són imperatives als ajuntaments. Assistir, doncs, a l'obertura d'un nou equipament de caire gastronòmic, impulsat i tutelat per un ajuntament, sorprèn i anima. Cal saber conjuntar un projecte, trobar finançament, tenir les idees clares i, més que mai,audàcia i esperit de lideratge. El d'Hostalric ho ha tingut tot.
La Domus Sent Soví s'ubica en una antiga fàbrica de suro, Can Llensa, al centre del municipi. La rehabilitació, obra de l'arquitecte Joan Subirats, trenca motllos. L'obra, pensada per acomplir tots els objectius del projecte, és d'atrevit vanguardisme i aconsegueix conferir-li a l'espai una singularitat impactant que no deixa indifirent ningú. L'estètica, arquitectura, mobialiari i disseny plegats, han d'esdevenir un dels atractius de la Domus fins al punt que situïin la Domus en una etapa de parada obligada no tan sols en els circuits de la gastronomia, sinó també per a tots aquells que tenen la cultura com a motor dels seus viatges.
Joan Roca -ho deia en la seva intervenció inaugural amb la franquesa que el caracteritza- es mostrava obertament content i il·lusionat. I ha demanat als hostalers, cuiners i empresaris agroalimentaris presents a l'acte que s'ho creguin de debò i en facin ús. Que sàpiguen utilitzar-la com a aparador dels productes patrimonials, com a eina formativa i com a plataforma de promoció de la cuina catalana. El sector -tots els sectors- necessita bones notícies. La d'aquest divendres 27 de setembre, a Hostalric, n'és una i de primera qualitat. Avui a la Domus Sent Soví s'ha llegit el pròleg d'un llibre, de diversos i variats capítols que hem d'escriure entre tots. Ara toca fer pinya, arromangar-se i sembrar per collir més endavant.

1 comentario:

Cuina Cinc dijo...

Moltes felicitats!!
Domus Domum Domi,