12.1.13

Dones amb empenta


Qui vulgui fer Pilates, costura, noves teràpies , informàtica o cuina, si és dona i d’Alpens, només s’hi ha d’apuntar. Les activitats les organitza l’Ajuntament per quart any consecutiu amb l’objectiu de contribuir a la formació i fomentar la seva integració a la vida social del poble. Una iniciativa, doncs, del tot lloable.

L’actuació duu per nom Pla d’Igualtat. Perquè encara que sembli mentida, la igualtat entre dones i homes, estar molt lluny de ser una realitat. Fins i tot en terrenys tan propers i quotidians com ho és la vida d’un poble petit seguim arrossegant hàbits que així ho palesen.

Aquí i arreu. A Euskadi, posem per cas, tot i que són les dones les que porten el pes de la casa, segueixen sent els homes els que, majoritàriament, integren les societats gastronòmiques, on una colla de carpantes es troben per cuinar, menjar i beure, de manera cerimoniosa. A Catalunya, tan donats com som a associar-nos amb qualsevol excusa, malgrat que no tingui un caràcter tan marcat i ritual, també solen ser homes els que integren les colles de caçadors, boletaires, ciclistes o col•leccionistes de taps de cava, per citar-ne algunes. Mentre elles tenen cura, sovint, que a migdia el dinar sigui a taula.

Justament quan s’acaben dades esfereïdores sobre les condicions de treball i vida de les treballadores de la llar al món, iniciatives com la d’Alpens posen un granet de sorra a la balança de la igualtat. I alegren el cor.

Publicat a El 9 nou

No hay comentarios: