28.5.08

Cap i pota amb samfaina

INGREDIENTS
750 g de cap i pota de vedella, bona i bullida
1 botifarra negra
500 g de tomàquets madurs
2 pebrots vermells
4 pebrots verds
3 albergínies
2 cebes
2 grans d’all
Julivert
Sal
Pebre

PREPARACIÓ
1. En una paella, amb oli calent, ofegueu les cebes tallades a rodelles i els alls trinxats. Afegiu-hi primer els pebrots vermells i després els verds.
2. Talleu les albergínies a daus, sense pelar, saleu-les i deixeu-les una hora en una escorredora. Afegiu-les a la paella.
3. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los i afegiu-los a la paella. A la que tot comenci a trencar el color, remulleu-ho amb aigua si cal i deixeu que confiti bé.
4. Poseu la cap i pota en una cassola, aboqueu-hi la samfaina al damunt i deixeu que faci xup-xup a foc lent. Al cap de 15 minuts afegiu-hi la botifarra negra tallada a rodanxes. Deixeu-ho 5 minuts més, rectifiqueu de sal i pebre i apagueu el foc.

TRUCS :
- Si us agrada que piqui, afegiu-hi bitxo.
- Si la voleu vermella roent, pebre vermell picant.
- Hi ha qui hi també hi posa carbassó quan n’hi ha a l’hort.
- S’hi pot espolsar all i julivert trinxat abans de servir-ho.
- Si en queda, l’endemà, allargueu el plat amb cigrons del país bullits.

Que el plat sigui ben calent i el vi roig i fresc. Bon profit!

Pep Palau

2 comentarios:

Els fogons del pare dijo...

Bon dia Pep, acabo de descobrir aquest teu bloc i amb molt de gust t'aniré seguint.

Et coneixia de les aportacions radiofòniques al costat d'en Pere Tàpies i sempre m'ha semblat interessant el teu punt de vista.

Per fi et vaig coneixer i poder saludar personalment en la presentació del "Bou novell Sant Mer".

Salut.
Manel.

Pep Palau dijo...

Hola Manel,

Ja ho veus, aquí anar fent bullir l'olla.

salut !