28.5.08

Etapa 1

Roma
Les grans ciutats clàssiques atrapen al visitant. Viatjar-hi, a diferència de viure-hi, les torna especialment atractives i qui hi fa estades curtes amb ànim de descobrir-hi l’essència la troba i se les fa seves. Roma n’és una que permet, intramurs dels monuments i la història monumentalitzada, explorar-hi racons de tota mena, satisfer el paladar i fer-hi volar la imaginació. Us recomano, si la visita és fugaç, que no deixeu de fer una volta pel mercat de Campo di Fiori, on sempre hi trobareu la flor i nata de l’horta del moment. I si només disposeu de temps per fer-hi dos àpats us aconsello acudir a la taula dels dos valors segurs on vaig seure fa unes setmanes: L’Arcangello i Il Pagliaggio. L’Arcangello (via G.G.Belli, 59) era el segon classificat en un rànquing que va establir el nº de març/08 del Gambero Rosso sobre les “10 millors carbonares de Roma” (prenem-ne nota i treiem-nos el barret per la iniciativa!). Un local acollidor, amb un ambient de casa de menjars, freqüentat per romans d’oficial ciutadania -capellans uniformats inclosos- que serveix una carbonara d’ortodòxia vaticana: pasta gruixuda i curta cuita al punt que trenca la dent, rovells d’ou de gallines ben criades embolcallant-la individualment, emmantegada amorosament amb bocins de cansalada de porc jugant el paper de la doble complicitat, el gras i el magre. Per 15 euros, ni més ni menys.

Il Pagliaggio és una altra cosa. Aquí, al cor de la ciutat vella, en un local petit i acollidor, de formes simples i tracte exquisit, hi cuina Anthony. Plats d’exquisida factura, impecables en l’execució, de tècnica depurada i expressió intel·ligible. Plats amb gust d’una cuina creativa que s’ha marcat el seu propi camí, dels que Roma n’està més aviat faltada. Taula compartida amb un dels pensadors més clarividents de la gastronomia europea, Marco Bolasco, l’amic que un voldria tenir d’amfitrió en tot ciutat llunyana per trobar-s’hi com a casa.

1 comentario:

Molidelallavina dijo...

Hola Pep, ja fa un temps que segueixo el teu Blog, i ara, llegint sobre Roma, no em puc estar de recomanar una Trattoria en la que vaig demanar un "melanzane alla parmigiana" que em va impactar, -SOR'EVA-Piazza della Rovere, 108- de varis llocs, aquest em va semblar el mes recomanable. Punt i a part son els preus a tot arreu, ja que de fet no son excessivament cars, però afegint com fan, tant el servei com les propines, la cosa canvia molt.
En aquest cas era plenament justificat.
Aprofito per felicitar-te pel Blog, i si et sembla bé t'enllaçaria amb la meva web (www.molidelallavina.com) Salutacions.