12.8.08

Dos pans més

Aprofitant el viatge a Bellver de Cerdanya no vaig mancar la compra de pa al forn d'en Pous. Els recomano el de ségol que n'elabora dos cops a la setmana i la coca de forner que és una autèntica delícia.  En Joan Pous és el forner, home polifacètic, que comparteix de fa anys l'ofici de nit, el de forner, amb el de dia, el de polític, i encara té temps per practicar l'afició a la història i les tradicions. Coneix la Cerdanya com pocs i és una gran persona. I seguint la ruta del pa, parava al Mercat d'artesans alimentaris un dels més ferms exponents històrics del pa ecològic a catalunya: en Pitus. El Pa d'en Pitus (938238161) és tot un clàssic. Viu, mòlt els cereals (de cultiu local), produeix la farina, elabora i cou el pa, al Molí de Boixader, a Vilada (Berguedà). De cereals i granes, d'espelta i, ara també, de farro, són les especialitats d'un pa que alimenta el cos i l'ànima i dóna gust de menjar.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Ja fa quasi quatre anys que soc fora de Catalunya. Un dels productes que mes trobo a faltar es sense dubte el bon pa de la Cerdanya. Jo solia comprar-lo a Martinet. Però la recomanació que fas de ben segur tindrà la mateixa qualitat u potser mes.
La distancia fa que em sigui impossible poder comprovar-ho personalment. Haure de tancar els ulls i… deixar volar la imaginació.
Una abraçada amic Pep.
Seguiré entrant en el teu quadern.

Pep Palau dijo...

Tens raó Jan, al forn de pa de Martinet, just passat el riu, a peu de carretera direcció La Seu, hi he tastat algun pa remarcable.
salut i bon pa!