4.3.09

Torna la calma

Després de cinc dies de Fòrum els garanteixo que costa aturar aquell ritme i reprendre el de l’activitat regular. Han hagut de passar encara cinc dies més per pair, descansar, baixar dels núvols, superar el vertigen i tocar de peus a terra. Ara toca analitzar, fer balanç, reflexionar i seguir treballant. L’èxit d’aquest Fòrum’09 ha estat reconegut unànimement. La idea central, pagesos i cuiners, semblava impròpia de la galàxia avantguardista de la cuina. Ha funcionat. El concepte –ecocuina, gastronomia sostenible.- s’allunyava de l’etiquetatge pompós dels lobbys. Ha esclatat. Un nombre significatiu de petits productors han fet mercat al Fòrum. Forners modèlics hi han fet pa. El món del vi hi ha refermat presència. La cuina dolça hi ha seguit tenint plaça. L’enocuina –encunyat ja com a concepte tendència- , el maridatge cuina i vi, s’han tastat en un nou salt qualitatiu als nostres tallers. I els bloggers han tingut al Fòrum motiu de trobada, ponència de fotografia a càrrec de Francesc Guillamet, classe magistral de Manuel Gago, debat, diàleg, satisfacció general i compromís de començar a treballar per Santiago 2010. Així dóna gust. I com em deia avui un ponent, el “Fòrum va ser un senyal d’esperança”. Per mi que no quedi.

6 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Enhorabona per la feina tan ben feta! va ser genial la trobada pels blocaires, per fi, algú ens va fer sentir que la nostra humil feina val també la pena.
Gràcies de nou, per qualsevol cosa estem aquí per ajudar-vos.
Salut i bons aliments.
Txell

Anónimo dijo...

Gracias. Gracias por hacer un congreso amable. Gracias por darme la oportunidad de expresarme en público. Gracias por hacernos, a muchos de nosostros, traer a la memoria la sensación de placer.

Sé que son momentos de análisis, de resultados y de revisión. Sed, como digo arriba, amables con vosotros mismos. Tanta gente no puede estar equivocada al pensar que el Fórum Gastronomic es un espejo en el que mirarse.
Un abrazo y enhorabuena a todo vuestro equipo.

Roberto

Massitet dijo...

Hola Pep!
Crec que podeu estar ben orgullosos de com ha anat el Fòrum. Nosaltres creiem que ha estat un gran èxit i que alguna cosa ha començat a canviar de la ma del Fòrum d'enguany.
Així ho hem volgut fer constar al nostre blocs, perquè volem contribuir a difondre aquesta unanimitat sobre l¡exit de Girona 09.
Nosaltres ja estem estalviant per a Santiago 10...

Salut i felicitats!

Massitet i Kissumenja

utopic dijo...

Gràcies a tots vosaltres per fer-nos confiança. La participació és l'essència del Fòrum. Pensant ja en Santiago....
una abraçada!

DANI ALBORS dijo...

Amic Pep, ehorabona per el FORUM 2009, emocions, actualitat, records, fantàstic, espectácular...
No pots imatginar-te de quina manera ens cambia la vida als cuiners.
Un abraç molt fort.
DANI ALBORS.

Pep Palau dijo...

amic Dani, les teves paraules reconforten, i més encara sentir-les per boca d'un cuiner. Seguirem treballant per què sigui així.
una abraçada