19.1.11

La Carmeta és diferent

Hi ha establiments que, a base d’anys, adquireixen categoria de clàssics. No em demanin perquè, sovint ni ho sabem, però la suma dóna positiu. Producte, cuina, servei, tracte, preus,...però també ambient, espai, personalitat, atmosfera, elements immaterials que sedueixen el client i l’inciten a tornar. És el cas del Petricó, un clàssic a la restauració nocturna vigatana. El Petricó té 15 anys. En aquest temps, en Tramon el seu artífex ha engegat altres locals. Però el buc insígnia ha seguit sent El Petri. I ara que tothom parla de nous conceptes de negoci i se les enginya com pot per redefinir l’oferta o crear-ne una a la mida dels temps, ell s’inventa un nou establiment en el mateix local del Petricó. Jugant, precisament, amb el temps. I en el mateix espai s’inventa una Vermuteria aprofitant la franja horària en què El Petricó té tancat, de les 11h del matí a les 6h de la tarda. D’això se’n diu tenir vista. I com que en Tramon és un gurmet de primera i volta i no se’n perd una, està a l’última. Sap que una de les tendències en voga és el picoteig, construeix un concepte, basat en la qualitat del producte, la simplicitat de la cuina i la petita porció. I la nena es diu Carmeta, una Taperia-Vermuteria.
A les antípodes de la fast tapa, neix aquesta taverna fashion. A la barra situada a l’entrada del local, decoració antiga, espai reduït i acollidor i tocs marca de la casa. Música, diuen, pensada per “crear un ambient subtil”. Només té una taula que es pot reservar amb antelació. Carta versàtil ben pensada i estructurada amb conserves, embotits i formatges, tapes i platillos, vermuts, cervesa, caves i vins. Pissarra amb les novetats del dia i tiradors d’Yzaguirre i cervesa artesana del Montseny. Tot plegat collita pròpia.
A la cuina l’Imma (stage a l’Inòpia inclòs) preparant tapes i governant el dia a dia, la Carme coent platillos i a la barra, en Tramon tallant el bacallà, o sigui: obrint les ostres, tallant el pernil i la llonganissa i muntant els combinats. No és res concret i és tot plegat: La Carmeta, és diferent!

No hay comentarios: