19.1.11

La proximitat a debat


Sostenibilitat i Innovació en el sector agroramader és el títol de les Jornades Tècniques de la Fira de Reis, Manlleu 2011.

Organitzada per l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu, aquest 19 de gener ha tingut lloc al Museu Industrial del Ter (MIT) una interessant Jornada de treball amb el consum de productes de proximitat com a fil conductor. La trobada ha aplegat més d’un centenar de participants.

La jornada ha alternat taules rodones de tècnics i productors i ponències d’experts. Destaquen la de Ramon Senmartí, responsable del portal Gastroteca, que ha obert la Jornada i la conferència magistral del Dr.Jesús Contreras, director de l’Observatori d’Alimentació, sobre la relació entre tendències de consum i productes de proximitat. Contreras serà un dels ponents del programa Alimentació i Salut, el diumenge 20 de febrer, al Fòrum Gastronòmic. Una nota a destacar positivament: tots els ingredients dels plats preparats a l'hora de dinar per les cuineres de Bon Àpat eren de productors locals. Més enllà, doncs, del debat del km0 i de les modes i excessos propis de tot moviment, hi ha una realitat incontestable: l'augment de petits productors amb una consciència nova sobre bones pràctiques i qualitat, valors ètics i valor afegit. Molt més sobre pagesos i cuiners al programa del Fòrum 2011, del 20 al 23 de febrer a Girona.

No hay comentarios: