4.12.11

Al costat de casa hi ha gent que passa gana

Al món hi ha 3,5 milions de nenes i nens que han mort de desnutrició. Cada dia, s’extreuen milers de peixos del llac Victòria destinats al consum a Europa, mentre 2 milions d’africans moren de fam. Al Brasil, una de les economies més pròsperes del món, hi ha molta gent que passa gana. Un de cada cinc catalans és pobre. I a Osona, El Rebost Solidari ha repartit aliments a 200 famílies de Torelló i el Banc dels Aliments reparteix ajuts a 700 famílies de Vic.

La setmana del Gran Recapte ha aconseguit aplegar centenars de tones d’aliments en els 600 punts de recollida situats en mercats municipals i en alguns supermercats; una campanya que han dut a terme més 7000 voluntaris i un bon nombre d’escoles, que el curs passat van recaptar més de 50.000 kg de menjar.

Les xifres fan feredat. Esgarrifa pensar que enmig d’aquest ball de números de la fam, hi ha estudis que estimen que al món es produeixen el doble d’aliments que es consumeixen, o sigui que se’n llencen la meitat. La pobresa, de lluny estant, fa una cara, però quan apareix a l’escala del costat és un fantasma que espanta. Quan la misèria adopta el rostre del desnonat, l’aturat, l’àvia que viu sola, i el sense sostre és el veí que arrossega una hipoteca, la crisi ens toca el vora viu, desvetlla els millors sentiments, transforma la indignació en gest solidari.

(publicat al 9 Nou)

1 comentario:

starbase dijo...

El gran Recapte ha estat un èxit, cosa que em reconcilia en part amb una societat que porta uns anys amb una deriva que m'inquieta.

Potser aquesta proximitat que esmentes ens ha fet remoure les entranyes quelcom més de l'acostumat.

En lo particular blocaire, vull destacar -si em permets- la iniciativa de #blogscontralafam, on 87 blogs de trinxera hem col.laborat per difondre i donar suport al Gran Recapte. Una petita gota de suport en un mar solidari, però amb la gràcia que aquesta gota la vem posar els blogs de cuina.
N'hem fet un recull
http://blogscontralafam.blogspot.com

:-)