15.1.12

Pernils més bons que la boira

Si passegen pel centre de Barcelona els recomano que s’acostin fins a Vinçon, una botiga d’objectes de disseny en ple Passeig de Gràcia, i contemplin els magnífics pernils penjats a l’aparador. Fan tanta patxoca com el porc que hi ha al davant, però són, pernils i porc, de mentida o, per ser més exactes, de plàstic inflable. La broma és obra del prestigiós dissenyador Juli Capella que per acabar de reblar el clau els anuncia com a “pernils de temps de crisi”. L’enginy, a l’època que estem, per més que hi hagi qui ho trobi de mal gust, té conya. Altra cosa és que, pensant amb l’estómac, triem abans gastar-nos 18 euros amb un bon pernil amb pa amb tomàquet que amb un flotador penjant d’un fil per fer les enveges al veïnat.

A Girona, d’altra banda, els de l’Associació d’Hostaleria, no s’han quedat curts i aprofitant el clima de rebaixes d’hivern han llançat una oferta que ha tingut un impacte tan gran com simple que és. L’han anomenada Girona10, just el que costaven els menús d’alguns restaurants i les habitacions dels hotels que hi participaven el primer cap de setmana passat Reis. Èxit aclaparador i un efecte promocional inaudit. La idea ha ocupat portades i pantalles i ha estat trending topic a les xarxes.

 A Osona, en canvi, hi ha una boira que no es veu res. Mentre els altres planten cara a la crisi amb idees llampants o promocions agosarades, aquí seguim fent volar coloms.

Publicat a El 9 nou

1 comentario:

starbase dijo...

Dono fe que la promoció de Girona10 ha estat un exit total, que he patit i gaudit (molt més gaudit que patit) en primera persona amb menús excel.lents, altres normalets i trucades fins a les 2 de la matinada per aconseguir hotel per a dormir.

Desitjo que a Osona trobeu un camí, el vostre, el que convingui, per a donar guerra. Fa poc amb en Pep Nogué vem fer una trobada de blogs gastronòmics a la Garrotxa fantàstica. Una gota en un mar, no dic pas que això sigui el motor de res perque no ho és. Però com a mínim és un moviment i aporta energia positiva :)