10.2.12

El dijous torna a ser gras

S’acosta el dijous llarder i malgrat el fred viu que ens ha deixat la Candelera i el glaç que cau a l’economia, hi ha iniciatives que il·lusionen. Els en relato dues. La primera és obra de les Cuines de la Vall de Camprodon, una colla de cases de menjar que fan bullir l’olla de la vall, que mantenen el caliu tot l’any i que en aquesta ocasió cuinen plats de la matança del porc. La campanya dura fins arribar Carnaval, la festa de la carn. Despengen del rebost fuets i llonganisses i couen bulls, botifarres i confits de costelló amb llard, com es feia abans. Hi participen restaurants de Beget, Camprodon, Espinavell, Llanars, Molló, Setcases i Tregurà. Per la seva banda, els d’Osona Cuina, després del dijous magre de l’any passat que prou vam lamentar des d’aquesta columna, s’han arremangat i presenten un programa digne dels seus millors temps. Ells mateixos han triat els porcs de viu en viu. Són tres magnífics exemplars de la granja ecològica d’en Salgot, senyal de confiança. Encendran el foc a plaça a Vic el dimecres al vespre per què el rei es rosteixi sense pressa i estigui a punt l’endemà. Hi serviran esmorzars, dinar i berenar i amb el preu de la cervesa (el porc i la cervesa, una parella feliç) regalaran el porc. Al vespre, això sí, sopar de gala amb tòfona inclosa al Serrat del Figaró. Gastronomia de claca i plateret. Aquests cuiners, per més que pintin bastos, tenen corda per estona.

1 comentario:

starbase dijo...

Fes-ti-val... si m'hi pogués escapar segur que seria ben feliç!! :)