1.6.12

Una bona notícia

Les bones notícies van escasses. El naufragi de l’economia segueix sense tocar fons mentre s’instal•la un sentiment de desfeta, d’abatiment col•lectiu, que costarà capgirar. Enmig d’aquest clima gris i tèrbol, qualsevol fet de signe positiu és com una alenada d’aire fresc. Arrosseguem les tisores de la retallada i fem alegrois amb les foteses més banals per mor d’aixecar l’ànim ensopit que ens tenalla.
Raó de més perquè la inauguració oficial aquest 29 de maig d’una Càtedra de Cures Pal•liatives a la Universitat de Vic sigui una molt bona notícia. La dirigirà el doctor Xavier Gómez-Batiste, especialista en Oncologia i expert en el tema. Un professional de soca-rel, preparat com pocs per encapçalar un projecte de tan profund calat. La càtedra forma part de l’Observatori Qualy, un centre de recerca i educació avançada en cures pal•liatives, de prestigi internacional. Els objectius de la Càtedra són d’ampli abast, d’una ambició sense precedents a l’àmbit universitari vigatà. Es proposa no només generar i difondre coneixement sobre l’atenció pal•liativa, sinó també transferir-lo als serveis de salut i socials que s’ocupen de vetllar per les persones amb malalties cròniques avançades.
Els grans problemes del món pot ser que no tinguin solució. Però a prop nostre hi ha persones amb problemes grans que l’actuació sàvia i tenaç d’aquests especialistes de la medicina pot ajudar a mitigar.


No hay comentarios: