5.4.13

Un hort al balcó


Podeu tenir un gos de raça o un petaner, que sigueu més de gintònic que de ratafia, que preferiu el Tai Chi a les bitlles, el solitari a la botifarra, o que tingueu un coach personal, però si encara no us heu fet un hort al balcó és que no esteu al dia. Qui ho havia de dir, l’hort a casa és tendència. Paradoxes del món global. D’una banda, assistim perplexos al sagnant degoteig de pagesos que pleguen mentre constatem amb goig una ufanosa florida de gent jove que viu de la terra i es desferma la febre de l’hort.
La terra crida, no hi ha dubte. Ens hi rebolquem de petits i ens atrau i fascina de grans. Remenar-la, grapejar-la, trepitjar-la, sembrar-hi una llavor i contemplar com en neix una tomaquera o un enciam ens meravella. Petits plaers quotidians d’allò més abastables.
En aquest sentit, cauen com aigua d’abril dues iniciatives dignes d’elogi. L’una el curs Fem un hort al balcó que tindrà lloc en el magnífic espai del castell de Montesquiu, cada dissabte, del 6 d’abril al 18 de maig; si voleu aprendre a fer d’hortolà, disposeu d’un pati o terrassa, teniu una torratxa que vaga o una banyera buida, aneu-hi. L’altra, la Fira Llavor que organitza l’ ajuntament de Roda aquest 7 d’abril, on hi trobareu un ampli repertori de llavors autòctones, antigues, recuperades, ecològiques per tal que les hortalisses que cultiveu siguin més saludables i sostenibles. I de bon paladar.
(publicat a El 9 Nou)

1 comentario:

starbase dijo...

Doncs a mi em deu passar alguna cosa, perque no tinc cap ganes de tenir un hort al balcó...de fet alguna herba aromàtica i amb prou feines. :P

Soc un home desactualitzat, està clar. :D