26.7.13

Busco feina

Com diu un bon amic, “avui dia tot es quantifica, excepte el grau d’estultícia que és infinit”. Per evitar no ser un més, s’estén entre els llicenciats universitaris francesos la tendència de confeccionar currículums originals per enviar a les empreses a l’hora de buscar feina. El suplement estudiantil del diari Le Figaro publicava, fa pocs dies, una detallada descripció dels candidats més agosarats.

El nivell de creativitat d’alguns CV mereix, per sí mateix, el premi d’un lloc treball. Els que més criden l’atenció tenen a veure amb les coses del menjar i del beure. Un tortell de reis dins d’una tradicional capsa de llautó de galetes en el que la fava conté l’adreça web del CV amb vídeo de l’elaboració del pastís inclosa; aquell en forma d’etiqueta d’ampolla de vi que enviava (mirant que sempre fos el propi del territori) a les escoles on buscava feina; aquella noia que s’anunciava “amb bombolles fresques i alegres” com la botella de Perrier amb codi QR del currículum a l’etiqueta; la del pot de confitura amb l’USB amb corresponent CV a dintre o el del paté de foie autèntic amb el currículum omplint la llegenda de la contraetiqueta.

Els que arriben a la jungla del mercat laboral de la universitat estant, en poden prendre nota. D’arguments, a Osona i al Ripollès, no els en falten. Hi ha galetes com les d’abans, aigües minerals a dojo, pans i coques de campionat, confitures de pot petit i, a Vic, la millor llonganissa de Catalunya i part de l’estranger.

Publicat a El 9 nou

No hay comentarios: