4.6.08

Bolets

La pluja que no para ha aconseguit capgirar la sequera, apujar el nivell dels pantans, rebaixar tensions i posposar problemes pendents de resoldre. I ha donat un fruit colateral, gens desdenyable: bolets en abundància! Fa dies que es cullen cama-secs (marasmus oreades, senderuela, senderiña, marasmio), a tot el país, moixernons (calocybe gambosa, seta de San Jorge, perretxiko), de manera més localitzada, sobretot als prats de muntanya al Pirineu, ous de reig (amanita caesaria, oronja, raiña, kuleto) al Montseny (aquí anomenats quicous), i...els primers rossinyols (cantharellus cibarius, rebozuelo, amarela, ziza-ori) i siurenys (boletus edulis, hongo, cogordo, ondo) encara escadussers per aquí i per allà apuntant alt. La temporada promet ser fructífera i llarga. Això és un festival!

4 comentarios:

Juan Luis dijo...

I nosaltres que ho gaudirem.

Enhorabona pel blog, un plaer.

Pep Palau dijo...

Gràcies, Juan Luís.
I la pluja i els bolets que no paren: aquesta setmana estan neixent pinenques i rovellons (lactarius deliciosus i sangufluus, níscalo, carneiro, esnegorri)i encara no ha come´çat l'estiu! Això sí, tanta aigua no els permet excel·lir en el gust. Ara falta sol.

Anónimo dijo...

Hola`Pep, i també el ceps, al Pallars ja fa dies que en menjem (1 mes i mitg), aprofito per dir-te que t'he adjuntant jajajja al meu bloc (www.fondafarre.blogspot.com) al igual que el link del forumgastronòmic. Vinga salut i records a tota la familia.
Salut

Pep Palau dijo...

gràcies Jaume! que duri la menjada de ceps...i de totes les menges bones que teniu al Pallars i que tant bé cuineu a Fonda Farré. Endavant amb la Xicoia!