25.6.08

Salsa freda d'albergínies i pinyons

Ingredients (4/6 pax). Preparació i cocció: 45’.

2 albergínies, 3 tomàquets madurs mitjans, 3 c.s. de pinyons, 1 ceba de Figueres, 2 grans d’all, 1 c.s. oli verge d’oliva, menta fresca, sal i pebre.

1. Escaliveu les albergínies al forn (uns 40’ a 180 ºC). Peleu-les i talleu-les finament. Escaliveu també els alls, traieu-los el germen i trinxeu-los.
2. Escaldeu els tomàquets (feu-los una creu a la pell abans de submergir-los dins l’aigua), refredeu-los amb aigua i gel, peleu-los, desgraneu-los i talleu-ne la carn a trossets.
3. Torreu els pinyons suaument, aprofitant el forn encès o a la paella.
4. Peleu i trinxeu la ceba. Poseu en un bol l’albergínia, l’all, el tomàquet i la ceba. Afegiu-hi l’oli, amaniu-ho amb sal i pebre i la menta tallada ben fina. Escampeu-hi els pinyons.

* És una salsa ideal per acompanyar amanides de pasta.

Trucs:

• També podeu coure l’albergínia amb aigua o al vapor. Eviteu fregir-les en oli, doncs inevitablement seran més grasses.
• Si us hi agrada el gust fort d’all, no cal que l’escaliveu.
• Podeu substituir els pinyons per nous.
• També podeu afegir-hi iogurt o kèfir. En aquest cas lliga de meravella amb verdures cuites al dente (carbassó, pastanaga, mongeta tendra)

* Celler: destapeu un cavaHuguet nature (pinot noir inclòs)

No hay comentarios: