5.12.08

La generació del 98

Aquesta tardor ha fet deu anys que va néixer Osona Cuina. Pocs creien que la llavor d’aquell estiu del 98 donaria un fruit tan ufanós. Alguns, amb aquell m’enfutisma tan nostrat, vaticinaven que l’aventura duraria quatre dies; al cap d’un any trucaven a la porta, apostant a cavall guanyador. Visionaris i intuïtius d’antuvi, perseverants, il·lusionats, generosos, professionals tothora, els d’Osona Cuina s’han sortit amb la seva. Han situat la comarca d’Osona en la categoria de destí gastronòmic i el sector turístic els reconeix unànimement per haver liderat un model associatiu basat en el binomi cuina/territori que s’ha escampat amb fortuna per tot Catalunya (avui ja n’hi ha setze col·lectius a tot el país) i que fa les delícies dels bocafins arreu del món.
El temps, però, no passa en va per ningú. Ni hi són tots els que hi eren, ni, probablement, hi ha tots els que podrien ser-hi. Deu anys, en la vida d’una empresa que n’és la suma de tantes, motiva bellugadisses. Hi ha qui ha plegat veles o girat el rumb, canviat de casa, o de poble per ciutat, o de nom, qui ha crescut i n’ha fet de petits. El cas és que els d’Osona Cuina estan més vius que mai. I emprendran d’aquí poc la campanya de la tòfona i, hivern enllà, tornaran a situar el porc a l’altar roent plantat al bell mig de la plaça de Vic. La generació del 98 ha fet una feina exemplar. Potser ara toqui obrir horitzons i entomar nous reptes. Per molts anys, Osona Cuina!

4 comentarios:

Pallars Sobirà dijo...

Osona Cuina dius Pep?, parles de a on mirem natri els de la Xicoia?.

jajaja, anveja no u se pas, però asperançadors, lluitadors, amics del seus amics, tossuts (per que si no, no serien a on són), companys de feina, amables, solidaris, ..... s'hem poden acabar els adjectius per calificar a aquest grup de PERSONES, si persones, per que dins del nostre mon (la gastronomia), hi ha de tot, però allí , se hi reflexe como a mínim des de fora, antusiasme, alegria, ganes de disfrutar, fer disfrutar i passaseu bé. Aso e lo que es un grup d'amics i un colectiu.

Natri des de l'altra banda de montanya, intentem absorvir tot el que ells ens porten de ventatja, que no es poca (5 anys), i on possem moltes de les seves coses en comú.

Des del Pallars Sobirà amb molta estima i respecte, MOLTES FELICITATS PER ELS VOSTRES 10 ANYS DE VIDA, I LLARGA VIDA A OSONACUINA.

Ens veiem amics

Pep Palau dijo...

cinc anys menys, però molta i bona feina també la vostra. Junts heu fet el camí que porta avui a poder presumir de 16 Col·lectius de cuina escampats per tota Catalunya.
endavant plegats!

Anónimo dijo...

Crec que haig de donar les grácies al Pep per el seu article i al Pallars Subirà per les seves opinions que com veieu els d'Osona Cuina no som pas de sovintejar gaire els blogs sino ja hauriem contestat abans. Tenim molta feina a fer tot i les dificultats que hi han ara per mourens de casa però ja tirarem endavant el motor no s'atura encara que sembli que anem al ralentí. Anims per tothom que aixó ja no s'atura....
Ignasi Camps

Pep Palau dijo...

Ignasi, contineu, doncs, amb la feina feta fins ara, ataqueu de cara la que us ve, que en tingueu molta, i que el llegir no us faci perdre l'escriure.