12.4.09

Batut d'alvocat

Ingredients (4 persones)

2 alvocats grans ben madurs
4 c.c. de mel de taronger
10 cl de llet d’ovella ripollesa

Extraieu la polpa dels alvocats amb una cullereta. Poseu-los en el vas de la batedora. Afegiu-hi el suc de llimona, la mel i la llet. Bateu-ho fins a obtenir una textura de crema lleugera. Poseu-ho a nevera. Tindreu una beguda refrescant i nutritiva per prendre a l’hora d’esmorzar, o per carregar piles a mig matí, o per berenar.

Trucs

• Podeu afegir-hi glaçons si ho desitgeu ben fred.
• Escolliu una llet d’ovella de primera qualitat.
• Podeu substituir la mel per un endolcidor natural, com el xarop d’auró tradicional de Quebec.
• Proveu un dia la versió salada: afegint-hi sal i pebre i una punta de mostassa en comptes de la mel, i preneu-ho com una crema freda d’entrant d’àpat. En aquest cas podeu afegir-hi uns crostonets de pa torrat, uns daus de formatge curat d’ovella o uns encenalls de pernil.
• Si opteu per la versió salada, serviu-vos un vi sec de Malvasia de Sitges.


Que vagi de gust!

(publicat al web de Catalunya Ràdio/Tàpias Variades)

No hay comentarios: