29.4.09

Cita slow de vins a Barcelona

Slow Food prepara per als propers 10 i 11 de maig la tercera edició de Slow Vitis. Tindrà lloc al Convent de Sant Agustí, al carrer Comerç, al barri de la Ribera de Barcelona. Slow Vitis’09 és la cita anyal de Slow Food amb el món del vi. És una molt bona notícia. El tema central al voltant del qual girarà la trobada és el dels vins naturals, que va ser ja l’element protagonista dels debats, reflexions i tastos al Fòrumvi del Fòrum Gastronòmic de Girona al febrer passat. Comparteixo plenament l’interès pel tema i em sumo entusiasta a la convocatòria. Estic convençut que, ara, en plena crisi més que mai, l’atenció del consumidor responsable –del coproductor que diria Petrini- ha de girar-se envers aquells vins elaborats seguint criteris sostenibles, respectuosos amb els ecosistemes i amb pràctiques vitícoles que apuntin cap a la viabilitat a llarg termini. L’aposta per models de vins únics ha resultat nefasta per molts viticultors víctimes d’asfíxia en un mercat global en què aquests productes han de competir en desigualtat de condicions amb els grans monopolis. Vins naturals, ecològics, biodinàmics o simplement conseqüents amb el terra on neixen, representen una esperança ferma. La recuperació de varietats autòctones, aplicant els coneixements enològics contemporanis, és, sens dubte, una línia que s’està obrint camí amb força inusitada.

Slow Vinis estarà obert el diumenge a tots el públics, i el dilluns als professionals del vi. Hi haurà tallers i activitats per a tots els gustos. L’entrada costarà 8 euros (copa Spiegelau inclosa). Aquests són els cellers que l’organització confira a hores d’ara:
BÀRBARA FORÉS; TXAKOLIES DE ÁLAVA; CELLER CARLES ANDREU; SERRA DE CAVALLS; BODEGA AMPELIDAE; FICARIA VINS; SELVA VITIVINI; ANTONIO GELABERT FULLANA; JOSEP COLET; BODEGAS ALMANSENAS; CELLER MAS DOIX; RAVENTOS I BLANC; GENIUM CELLER; TROSSOS DEL PRIORAT; MOLINOS Y LAGARES DE BULLAS; DOMAINE LES ENFANTS TERRIBLES; MAS DE LA CAÇADORA; RIPOLL-SANS - CLOSA BATLLET; CAVES RECAREDO; ESCODA-SANAHUJA; BARRANCO OSCURO; JORDI SANFELIU (ECOSETRILL); LAUREANO SERRES.

Salut i bon vi!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola,
volia demanar-te que em recomenessis alguna guia o llibre de restaurants de Catalunya, ens volem comprar la que ha tret Descobrir Cuina Guia de restaurants de Catalunya, i alguna altra?
Gràcies
Imma

Pep Palau dijo...

La veritat, és la més completa. Hi ha restaurants de tot els país i de totes les categories i estils. A més, per incorporar-hi novetats i comentaris i suggerències dels usuaris, es crearà aviat un espai a la web del Fòrum (www.forumgastronomic.com)