27.8.09

Amanida pagesa amb peix sec de Formentera

Temps: 30’
Dificultat: baixa

Ingredients

2 tomàquets d’amanir
1 ceba
2 grans d’all
1 pebrot vermell escalivat
2 patates escalivades
1 pebrot verd
1 pot de peix sec de Formentera en oli
olives negres
oli d’oliva, sal, vinagre
pa torrat

Elaboració

Escaliveu i peleu el pebrot vermell, les patates i els alls.
Poseu la ceba en aigua i vinagre.
Talleu per amanir els tomàquets, el pebrot verd i la ceba, i poseu-los en una plata o plat d’amanida. Afegiu-hi les patates tallades a rodanxes. Amaniu-ho.
Aixafeu la polpa del pebrot escalivat i els alls i feu-ne una pomada afegint-hi oli d’oliva.
Afegiu el peix sec esmicolat i les olives a l’amanida
Unteu el pa torrat, tallat a tires o llesquetes amb el puré de pebrot i poseu-hi peix sec al damunt.
Serviu l’amanida amb les torrades al costat.

Trucs, consells i variants
L’amanida pot anar sola, sense les torrades.
Si no teniu verdures escalivades, proveu-la amb ceba, tomàquet i pebrot crus.
Hi ha qui hi afegeix albergínia escalivada.
Podeu provar-la amb tots els ingredients de l’escalivada.
Beveu-hi un vi blanc fresquet o el rosat de les Pitiüses.
Si aneu a Eivissa, no us perdeu la de Ca n’Alfredo.

No hay comentarios: