1.8.09

Un Ter més viu que mai

Un Ter més que viu que mai

Hi ha trams del Ter que comencen a fer goig. Podem gaudir de bell nou d’espais vora el riu que enamoren. És esperançador constatar el resultat d’actuacions municipals, com la de Manlleu, que han permès que el poble deixés de viure d’esquena al riu per guaitar-lo de cara i sentir-se’l seu.
En aquest context mereix menció especial la magnífica feina feta pel Grup de Defensa del Ter que precisament aquest 2009 compleix vint anys des que va néixer. L’objectiu dels fundadors era recuperar la vida i l’entorn de la Conca del Ter i, a fe que amb les actuacions dutes a terme tant en el terreny del coneixement com en el reivindicatiu, han aconseguit que avui el Ter estigui més viu que mai. Se’n poden sentir ufanosos. Ja ha hagi estat bregant per salvar els Aiguamolls o el Sorreigs, denunciant l’estat de Sau o del Gurri, o parlant de les preses del Ter i el Freser, la llavor ha fructificat.
Com a mostra, l’aposta ferma d’espai d’oci d’estiu i consum responsable a l’Embarcador de Manlleu. Hi serveixen només el bo i millor, per què menjar sigui i sa i sostenible sense cruspir-nos el món. Amanides dels horts de Can Sanglas, pa de veritat, embotits de Moià de porc ecològic de Torelló i cervesa del Montseny. Tot just al davant del flamant Museu Industrial del Ter, on cada divendres hi ha programa teatral i gastronòmic, amb el grup Corcia i el cuiner Manel Molera.

publicat al 9 Nou

No hay comentarios: