31.1.10

Horts urbans a Vic

Qui tingui vocació d’hortolà, temps per feinejar i ganes de menjar sa, ho té a tocar. L’Ajuntament de Vic posa a disposició dels ciutadans 50 parcel•les de terreny al polígon Les Casasses per convertir-les en horts urbans. Tutela la iniciativa Mercè Vidal, regidora de Medi Ambient del consistori vigatà que per fer encara més engrescadora la iniciativa explica que un cop engegats els horts a la primavera que ve es crearà una associació d’hortolans perquè ells mateixos s’autogestionin. Reconforta sentir a parlar d’autogestió i més venint de representants de l’administració pública.
La iniciativa no és nova. A Manlleu mateix hi ha els horts de Can Sanglas, al costat del Museu Industrial del Ter, conreats també per nous hortolans. Els horts urbans és una idea en plena ascensió. Ha fet furor al Japó, ha triomfat als Estats Units i a Anglaterra i està fent forat en zones periurbanes del nord de França.
Mentre el món rural passa per moments tan delicats seria desitjable que altres municipis prenguessin exemple, s’escampés la iniciativa, s’ensenyés a estimar la terra, es fomentés una agricultura sostenible i el cultiu de varietats autòctones que van desapareixent. I que l’autogestió de què parla la regidora s’encomanés també als consumidors. Més enllà de la caseta i l’hortet que ens encotilla i no ens deixa créixer.

(publicat a El 9 Nou)

3 comentarios:

fina dijo...

Cóm ho gestionen???

Pep Palau dijo...

Ho desconec, Fina. Ara ja deuen haver adjudicat les parcel·les. Porta el tema la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic.

fina dijo...

Gràcies Pep.
Et puc enviar un correu que he fet arribar avui a tapias variades? parlaven del bacallà, vols???
no sé si enviat aquest comentari ho podràs veure o si es millor que busqui la forma de contactar¡¡
Salut¡