8.7.12

ABaC

Del Born al Tibidabo. Del Ten’s a l’Abac, on Jordi Cruz troba el millor escenari possible per expressar-hi tot allà que sap i li agrada fer. Si al Ten’s és prêt-à-porter desenfadat i assequible, a l’Abac és alta costura, elegant i exclusiva. Allà i aquí amb tècnica 10, marca de la casa. Perquè Jordi Cruz és avui un dels millors exponents de l’avantguarda culinària catalana, integrat del ple en el grup capdavanter de la creativitat post-Bulli. Situant, com mai fins ara, el producte al centre del plat (lloritos acabats de portar; quallada amb llet de cabra del Berguedà) imprimeix a les seves propostes uns aires d’harmonia fruit del nivell de maduresa que ha assolit. Manté el joc d’alguns efectes especials (en el teppan de nitro per a la piruleta de iogurt amb caviar; en la planxa de sal de l’Himalaya on cou les gambes de Palamós, ...), prova d’un esperit lúdic (falsos cigrons) al que no vol renunciar, a la vegada que desplega un repertori de tècniques que li permeten oferir plats de marcada empremta classicista (unes ostres d’Oleron escalfades, amb cansalada que són de fer plorar; el Parmentier de patates amb rovell d’ou i ibèrics, acadèmic, o el Colomí a la Royale, farcit, amb foie gras, pinya i pinyons, d’alta escola) i d’altres de descarada creativitat en un mateix menú.

Un menú equilibrat, on res no hi és sobrer i el gust és el protagonista. Amb algunes mencions especials, a banda de les ja esmentades. Al tàrtar fumat amb rovell cuinat i vel de mostasses, un clàssic ja en el repertori del cuiner bagenc. I a les postres, un apartat on es nota la presència d’una professional de la cuina dolça al seu equip, amb matrícula d’honor al plat compost “damunt de terres fumades”, plàtan, cafè i vainilla i una nova picada d’ullet amb el borratxo fumat amb aromes de Bourbon per acompanyar.

Servei a l’alçada de les circumstàncies, tant de la cuina com del nivell del restaurant. Mostrant, més enllà de les qualitats exigibles, una desimboltura en els plats que requereixen posada en escena al menjador (versió estiu, al jardí) pròpia de professionals de primera.

En definitiva, Jordi Cruz mostra una solvència del més alt nivell.

Menús: 125€ i 150€
Av Tibidabo, 1.
933196600
info@abacbarcerlona.com

1 comentario:

starbase dijo...

Vaig tenir la sort d'assistir a un taller que en Jordi Cruz ens va donar a quatre blogs (literalment, erem quatre blogs. Crec que mai més em tornarà a passar una cosa així).

Era patrocinat per una coneguda marca internacional de la que en Jordi Cruz era imatge amb anuncis i demés. Em va semblar sensacional el seu tracte de la materia primera, fins al punt que el producte que estava promocionant en aquell taller va quedar explícitament com a complement del plats. Brutal.