3.5.13

Iniciatives dignes d’elogi


En moments de crisi sorgeixen oportunitats. De tant sentir-ho a dir ens ho haurem de creure. A la força pengen, deia l’un; a les penes punyalades, l’altre. Sigui com sigui, cada vegada hi ha més gent convençuda que tirar endavant és cosa de tots. Que esperar que ens treguin del forat els que ens hi han ficat és per llogar-hi cadira. Ens apleguem i responem als que ens conviden a compartir moments d’il•lusió, a debatre idees, a conrear terres o consumir productes de la vora de casa perquè ens convé sentir alenades d’aire fresc i sa i perquè són aquestes, justament, les iniciatives que més confiança ens inspiren.
Aquest passat cap de setmana n’hi ha hagut dues, de mena ben diferent, que conviden a ser optimistes. La primera, la Nit encantada de Manlleu, ideada per l’OPE, a fi de donar una empenta al comerç local, obrint portes a deshores, engalanant carrers i aparadors i donant al centre de la ciutat un aire festívol i dinàmic. Enmig de desfilades, música, tastos de platets i més alegria que al govern. Un èxit.
La segona, El Sarró que, reivindicant la peça icona de la tradició pastora, es van empescar els irreductibles del Lluçanès –amb la Montse Barniol al capdavant- en un sopar amb tertúlia a la recuperada Fonda d’Alpens. Inspirant-se en un acte semblant celebrat fa poc temps a Reus anomenat El Trinxat, els més actius del Lluçanès van sembrar idees i van obrir el rebost al voltant del caliu d’una taula, com ens és natural i genuí. Un èxit.
Per ser feliç, una estona, tampoc cal fer sempre el cim.
(publicat a El Nou)

No hay comentarios: