17.5.13

Cuiners generosos


La figura del cuiner està fins a tal punt de moda que els èxits assolits poden menar-lo, d’una embranzida, als cims de la fama. Ho hem vist fa poc amb l’eufòria col•lectiva que ha desvetllat el reconeixement obtingut pels germans Roca. Allò que dóna majors dosis de visibilitat i difusió als restaurants, agradi o no, són les estrelles, els guardons, les puntuacions i la primacia als rànquings (per arbitraris que siguin).
Més enllà de la fama hi ha molts cuiners que tenen valors, es mostren sensibles amb l’entorn social i estan sempre disposats a adquirir compromisos que ajudin a millorar el món.
La Vetllada de Cuina Solidària que tindrà lloc a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona, el proper dijous 30 de maig n’és un botó per mostra. La iniciativa, liderada per Manel Molera –cuiner del Torres Petit de Manlleu i militant de causes justes- aplegarà restaurants, càterings, xocolaters i la pròpia Escola que elaboraran una vintena de “tapes” salades i dolces que faran les delícies dels bocafins més solidaris. La guardiola del sopar (a 20€ per cap) servirà per sufragar la construcció del nou centre infantil de l’Associació Sant Tomàs, el CDIAP Tris Tras, dedicat a l’assistència a nens i nenes de fins a 6 anys que pateixen algun trastorn del desenvolupament o es troben en situació de risc social. D’això se’n diu tocar de peus a terra.
(publicat a El 9 Nou)

No hay comentarios: