6.2.09

Diari del Fòrum. Falten 14 dies, tornant de gira

A dues setmanes justes de l'inici del Fòrum Gastronòmic Girona'09, es respira a l'ambient expectació i optimisme. Sentiments gens menors en els temps de crisi que corren a l'inici d'aquest 2009. Ho dic pel què he copsat a les presentacions en què acabo de participar a Sevilla i Santiago de Compostela. A la capital andalusa, on és tot un luxe comptar amb un espai com Sevigastrum, l'aula gastronòmica creada per José López Alba, vam compartir una magnífica vetllada amb cuiners, someliers, enòlegs, periodistes i un forner, Fidel Pernía. Fòrum a la carta i posada de llarg d'un dels espais gastronòmics més complets i ben equipats d'Espanya. Si aneu a Sevilla no us perdeu la visita a un dels restaurants de més alt disseny del moment, Gastromium, amb una cuina excel·lent.
A la capital gallega, agermanada amb Girona mitjançant el Fòrum d'ençà l'acord d'alternança bienal aplicat des del 2008, com a casa. Visita a una altra aula, a tocar Corunya, la que Porto Mouiños posa a disposició dels professionals de la cuina, un espai modern, atractiu i preparat per a usos multifuncionals. Un àpat al nou Casa Marcelo és un gest imprescindible per qui tingui Santiago com al destí gastronòmic indiscutible en què s'ha convertit. Marcelo Tejedor és dels que acut fidel cada matí al Mercado de Abastos, un llocs de culte laiccompostelà de visita obligada. I a la seva cuina es nota. Com s'hi nota la mà d'un cuiner que ha passat a jugar, ran de l'obertura post-reformes, en una altra divisió de cuina: la dels grans. Plats de la memòria o creacions de segell personalíssim deixen memòria dels plats que hi menges. 
I el Fòrum? Bé, gràcies. Presentació solemne al costat de representants de les diferents institucions gallegues que fan possible que Galícia desembarqui amb força a Girona. Ressò immillorable i ganes de retrobar-nos a Girona. Perquè el Fòrum és de tots, no us el perdeu. (www.forumgirona.com)

No hay comentarios: