17.2.09

Diari del Fòrum. Falten 5 dies. Els tallers / Diario del Fòrum. Faltan 5 días. Los talleres

Presumir de ser gran o petit, d’estar a la perifèria o de ser el centre del món, resulta vacu i banal si un no és capaç d’oferir resultats tangibles. Els nostres Tallers en són un, i dels més significatius. Tot va començar al Fòrum del 2003, a Vic, quan vam iniciar un model de taller inèdit fins al moment en fòrums i festivals. Per primera vegada en un congrés, la cuina era en directe i la ponència comportava tast. Cuina i tast, la cosa més natural del món i, a hores d’ara, encara, la més rara. Al Fòrum Gastronòmic la cuina es veu, se sent, es viu i es tasta, com a la vida real. Fent història, els afortunats recorden sessions d’autèntic luxe. O no ho és un tast de tòfona en plats preparats pel mestre Fermí Puig?, per citar només un cas dels molts que han deixat petja a la memòria dels assistents.

Al 2009 reincidim, repetim model, el millorem, el perfeccionem. Serà un luxe el dilluns els tastos dolços de Yann Duytsche, Tatsuya Iwasaki, Rubén Alvarez i Philippe Conticini (vegeu “falten 9 dies”); i els dels germans Rovira i el d’en Pepe Solla i Jorge Pérez. El dimarts els quatre de les sessions del fòrumvi –incorporades al model- amb cuina i tast i (vegeu en aquest blog “falten 12 dies); i el del propi Fermí Puig i el d’en Mauro Uliassi. Com ho seran el dimecres els dos del fòrumpa (vg falten 11 dies), i els de –atenció!- ....: en Xavier Pellicer i en Carlo Cracco. Com a Barcelona o a Milà, però a Girona, al Fòrum.


Presumir de ser grande o pequeño, des estar en al periferia o de ser el centro del mundo, resulta vacío y banal si uno no es capaz de ofrecer resultados tangibles. Nuestros talleres son uno de ellos, quizás el más significativo. Todo empezó en el Fórum del 2003, en Vic, cuando iniciamos un modelo de taller inédito hasta el momento en fórums y festivales. Por primera vez en un congreso, la cocina se ofrecía en directo y la ponencia conllevaba degustación. Cocina y degustación, la cosa más natural del mundo y, todavía hoy, la más rara. En el Fórum gastronómic la cocina se ve, se siente, se vive y se prueba, como en la vida misma. Haciendo historia, los afortunados recuerdan sesiones de auténtico lujo. ¿O no lo es una degustación de trufa en platos preparados por el maestro Fermí Puig?, por citar sólo un caso de los muchos que han marcado huella en la memoria de los asistentes.

En 2009 reincidimos, repetimos modelo, lo mejoramos, lo perfeccionamos. Serán un lujo, el lunes las degustaciones dulces (ver “faltan 9 días); y la de los hermanos Rovira y la de Pepe Solla y Jorge Pérez. Lo serán el martes –las incorporamos al modelo- las degustaciones de cocina del fòrumvino (ver en este blog “faltan “12 días”); como lo serán las del propio Fermí Puig y de Mauro Uliassi, Y lo serán el miércoles las dos del fórumpan (ver “faltan 11 días”), y las de –atención!-....Xavier Pellicer y Carlo Cracco. Como en Barcelona o Milán, pero en Girona, en el Fórum.

No hay comentarios: