13.2.09

Falten 10 dies. De Portugal estant / Faltan 10 días. Desde Portugal

La finestra que, des de Santiago, ara fa un any al Febrer del 2008, vam obrir cap a l’Atlàntic, no para d’aportar corrents d’aire fresc. En un panorama gastronòmic carregat i repetitiu, resulta saludable comprovar que existeixen encara territoris culinaris per descobrir. Portugal n’és un, tan a prop, tan lluny.
Ahir vam estar a Lisboa presentant el Fòrum Gastronòmic Girona 2009, emfatitzant elk paper de territori convidat que hem ateorgat enguany a Portugal, en un dels restaurants més cèntrics de la ciutat, el Gemelli. És la casa del mateix nom que el del xef Augusto Gemelli, un italià fincat a Lisboa després de recórrer mig món i de fer estada a cuines d’elit d’una i altra banda de l’Atlàntic. Gemelli és italià d’origen, i, sense voler abusar dels tòpics, ho transmet als plats que prepara i en la seva manera de fer. Situat davant del Parlament, el seu restaurant, amb aires de casa de menjars just al primer pis del mercat del barri, té poder a les taules.
Estarà al Fòrum el dimarts 24 coactuant amb Luís Baena, el cuiner del Terraço, consagrat per la crítica hispano lusa en els darrers anys. Cuina de recerca, tècnica i perfeccionista com encara n’hi ha poques al Portugal culinari modern. El mateix dimarts, en el marc del Fòrumvi, Bento Amaral, enòleg expert en vins de Porto, actuarà a duo amb José Avillez, entaulant una conversa dolça al voltant de la cuina de postres i dels portos més exquisits.
Portugal arriba, i si no temps al temps, amb la força dels territoris emergents i la credibilitat d’un patrimoni ric en productes, cuina i vina. El diumenge 22 al migdia en tindrem la primera prova, doncs la cuina portuguesa constituirà una de les ofertes de migdia més interessants del Fòrum. Tot a ritme de fado d’Amàlia Rodríguez.


La ventana que, desde Santiago, ahora hace un año en Febrero de 2008, abrimos hacia el Atlántico, no para de aportar corrientes de aire fresco. En un panorama gastronómico cargado y repetitivo, resulta saludable comprobar que existen aún territorios culinarios para descubrir. Portugal es uno, tan cerca tan lejos.Ayer estuvimos en Lisboa presentando el Fòrum Gastronòmic Girona 2009, enfatizando el papel de territorio invitado que hemos otorgado este año a Portugal, en uno de los restaurantes más céntricos de la ciudad, el Gemelli. Es la casa del mismo nombre que el chef Augusto Gemelli, un italiano afincado en Lisboa después de recorrer medio mundo y de haber estado en cocinas de elite de uno y otro lado del Atlántico. Gemelli es italiano de origen, y, sin querer abusar de tópicos, lo transmite en los platos que prepara y en su manera de hacer las cosas. Situado delante del Parlamento, el restaurante, similar a una casa de comidas justo en el primer piso del mercado del barrio, tiene poder en las mesas.Estará en el Fòrum el martes 24 coactuando con Luís Baena, el cocinero del Terraço, consagrado por la crítica hispano lusa en los últimos años. Cocina de investigación, técnica y perfeccionista como aún quedan pocas en el Portugal culinario moderno. El mismo martes, en el marco del FòrumVino, Bento Amaral, enólogo experto en vinos de Porto, actuará a dúo con José Avillez, estableciendo una conversación dulce entorno a la cocina de postres y de los portos más exquisitos.Protugal llega, y si no tiempo al tiempo, con la fuerza de los territorios emergentes y de credibilidad de un patrimonio rico en productos, cocina y viña. El domingo 22 al mediodía tendremos la primera prueba, pues la cocina portuguesa constituirá una de las ofertas del mediodía más interesantes del Fòrum. Todo a ritmo de fado de Amàlia Rodríguez.

No hay comentarios: