1.7.09

50 anys

Fer-ne cinquanta, parlant de fer anys, significa, assolir a la vida una edat respectable. Quan hi arribem, albirem, a l’horitzó emboirat, les guspires d’aquells focs d’encenalls de la primera majoria d’edat, la dels divuit o els vint-i-un, tant se val. Ho aguaitem, amb somriure murri, tot recordant, nostàlgics, l’efervescència i el bullici d’aquells anys de tall tendre. I, repassant els avatars de la vida, com si d’una partida d’escacs es tractés, creiem, a la vista dels resultats que qui sap si decidiríem alguna jugada d’altra manera, conscients, nogensmenys, que som el que som i hem arribat on estem gràcies a la suma de decisions prematures, d’immadureses, de rampells, cops de geni, viatges de meta desconeguda, camins d’aventura, dreceres i salts al buit.

Fer-ne cinquanta, referint-nos a una publicació escrita, amb data d’aparició periòdica i, doncs, de caducitat, és tot això i molt més. Significa, d’antuvi, haver pres una decisió valenta, convençuts de les pròpies possibilitats, força més, ben segur, que de les garanties dels fiadors. Haver estat capaços d’anar atrapant lectors a base de feina tenaç, perseverant i pacient, de mica en mica, sense fer escarafalls ni defallir amb els entrebancs del camí. Anar-ne captant de nous, i fidelitzant parròquia alhora, amb arguments tallats a mida. Fent un patró de revista pensat per explicar l’anar i venir, el dia a dia, el tràfec constant i l’eclosió de gastronomia catalana en clau gironina, sense fer ois a ningú i obrint els braços a tothom.

Tot plegat, amb una humilitat i una força de voluntat a prova de crisis i maltempsades és el que ha representat i representa Oci I Gastronomia. Tot plegat i més és el que ha estat capaç d’agombolar, amb pols ferm i mà estesa l’artífex d’aquesta magnífica revista de cuina i vins que tenim als dits.

Per molts anys, Papi!

No hay comentarios: